Nyheder

Nye kompagnier i residency på Teaterøen 2017!

Vi har efter en del ansøgninger og samtaler, valgt at byde hele 3 kompagnier/kunstnere velkommen i residency her på Teaterøen. Det er os en stor fornøjelse at præsentere:

 

Antoinette Helbing:

 

 

Antoinette er tyskfødt herboende performer og koreograf. Hun er aktuel med forestillingen

Re-Dream, som hun lige nu er i process med filmatiseringen af.

Læs mere om Antoinette her

 

 

Out of Balanz:

 

 

Out of Balanz er et prisbelønnet, internationalt scenekunst ensemble, med base i København.

De har igennem årene høstet stor anerkendelse for at producere originale værker, der vægter eksperimentet og stiller spørgsmålstegn ved accepterede teatralske konventioner, i søgen efter at skabe nye scenekunstneriske udtryk.

Siden deres første produktion har de turneret i 15 forskellige lande, og skabt 14 originale værker.

Out of Balanz blev grundlagt af Troels Hagen Findsen (DK) og Katrina Bugaj (USA) i 2006.

De har modtaget støtte fra en lang række offentlige og private fonde, heriblandt Statens Kunstfond.

Læs mere om Out of Balanz her

 

 

 

 Gardenparty:

 

 

Gardenparty er et nyskabt kompgni, med rødder i postmoderne og interdiciplinært teater og dans. Deres sigte er at forny udtryksformer og udviske skel imellem kunstneriske genre. Mødet med publikum er centralt.

Gardenparty benytter et intenst fysisk udtryk kombineret med legesyge, rummelig autonomi, musik og litteratur i bestræbelserne på at skabe rørende og krævende performances.

 

Læs mere om Gardenparty på: www.gardenpartytheatre. weebly.com

Velkommen til CPH Stage Festival på Teaterøen 2017

Nyhedsbrev_topbanner2017

 

En festival i festivalen

 

 

 

Som lille storbyteater byder vi sammen med CPH Stage på et bredspektret og eksperimenterende program fra 1. – 4. Juni samt 8. – 10. Juni 2017.

 

Her vil teater, pittoresk havneindustrinatur, dejlig mad, himmel og hav mødes i smuk forening, hvor du vil have mulighed for at tilbringe en skøn sommerdag ude og inde i teaterets tegn.

CPH Stage Festival er et vildtvoksende tilbud til publikum – en invitation til at træde indenfor i teatret netop nu. Siden 2013 har CPH Stage Festival samlet publikum og branche for at fejre teatret og scenekunsten. På festivalen kan du opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative venues og i det offentlige rum.

 

Teaterøen ser CPH Stage som en åben fest for scenekunsten, i alle dens former og formater, og vores program byder i år på hele 13 teaterkompagnier og 15 forestillinger, plus det løse, rundt omkring i øens mange lokaliteter:

 

ALGORTIMO af Thomas Sandberg

 

DIALOGUES af Lynch Company

 

DEN STÆRKESTE I & II af Søren Hellerup & Great Dane Prod2

 

DUEUNGEN I DIN HÅND ER AF MAJSKOLBE LAVA af Andala Dak Dak Seanto

 

FYSISK USTABIL af Christel Stjernebjerg

  

INUIT af P.R.A.A.K

 

LET US SING YOUR PLACE af Teater Viva

 

MIN ODYSSÉ af Teater Asterions Hus

 

RE-DREAM af Antoinette Helbing

 

RETHINK “FUCK” – WITH LOVE TO AARHUS af Granhøj Dans

 

ROMEO&JULIE! af Teater Asterions Hus

 

TALES FROM THE TRASH af Teater Viva

 

TAXAFORTÆLLINGER af Sevik Perl og Teater Vestvolden

 

WoMAN & WOMAN af Andreas Constantinou og HimHerAndItProductions

 

WRITING FOR THE COLLECTIVE BODY af Writers Colective

 

 

Teaterøen byder velkommen til 8 dage med dansk og international scene kunst, som du får mulighed for at gå på opdagelse i.

 

 

________________________________________________________________________________

 

FAKTA

 

Teaterøen er en åben platform for dansk og international scenekunst, placeret blandt rå industri og utæmmet natur, på den yderste spids af Refshaleøen.

 

Vi har status som lille storbyteater med støtte fra Københavns Kommune, og vi ønsker at give plads til alsidige, scenekunstneriske formater og dermed skabe et lystfuldt sted for publikum i alle aldre, hvor de kan møde scenekunsten i øjenhøjde. Teaterøen er en scenekunstnerisk ønskeø med åbne formater, døre og åbne arme. Se mere på teateroen.dk

 

Transport: Bus 9A kører til Refshaleøen og du har også mulighed for at tage havnebussen. Det tager kun 10 minutter på cykel fra Nyhavn over inderhavnsbroen til Refshaleøen.

 

 

 

For yderligere informationer:

 

PR & kommunikation vedr. de enkelte forestillinger:

Cath Borch Jensen, cath@teateroen.dk eller tlf.: 52 19 51 81.

 

Teaterøen:

Direktør Peter Kirk, peter@teateroen.dk eller tlf.: 26 18 14 32

 

 

For nærmere info om vores forestillinger, spillesteder-og tider samt billetbestilling, se www.cphstage.dk/program/Teaterøen eller skriv til billet@teateroen.dk / Tlf.:  40490487.  Se vores festival program her:

CPH stage 17 – 110517 WEB

 

 

 

 

Teater Sort/Hvid giver det usynlige krop

SortHvid Husted

Teater Sort/Hvid og Yel Kayés arbejder i disse dage med forestillingen “RACE TO ZERO”, med åben visning i  Teatersalen onsdag d. 21. december kl. 13.00, inden de drager videre og premierer med forestillingen i Pakhus 11 i januar 2017.

“RACE TO ZERO” er kampen om at være først. Et finansielt kapløb om at nå aktiehandlen før de andre. Om at nå nul sekunder med algoritmerne som våben. Her har mennesket tabt for længe siden. Det tager ham et sekund bare at løfte armen, to sekunder at klø sig i håret. Han har ikke en chance over for algoritmerne, der på ét eneste sekund kan købe og sælge 3.000 aktier, og som arbejder så hurtigt, at de ikke længere opererer i millisekunder, men i mikrosekunder. Mennesket er håbløst bagud.

Yel Kayés og Sort/Hvids forestilling “RACE TO ZERO” er en undersøgelse, af hvad der sker med mennesket, når algoritmerne arbejder. En forestilling om, hvordan mennesket forstår sig selv over for algoritmernes logikker. Hvad gør de ved kroppen, hvad gør de ved tålmodigheden. Hvad gør det i det hele taget ved mennesket, når algoritmerne konstant vurderer, aflæser, forudsiger.  Tørke i Rusland, Aleppos fald, en forkert iPhone-kode. Der er algoritmer i alt. De måler alt, mærker alt, ser alt. Også dig.

“RACE TO ZERO” er anden del i Yel Kayés trilogi om verdensøkonomien.

Første del var ‘Point Omega’ om finanskrisen.

 

 

Sted:   PAKHUS 11, DAMPFÆRGEVEJ 2, 2100 KØBENHAVN


Spilleperiode: 21. jan. – 11. feb. 2017 .

TIRSDAG-FREDAG   kl.   20.00 LØRDAG   kl.   17.00.

 
Sprog: DK 

 
Varighed:  60 MIN. 

 

 

Billetter

Syddjurs Egnsteater bearbejder norsk eventyr i Hvide Anneks

folmer-og-margit2kenneth-og-margitniels-og-heidi-laver-scenografi-1

Fotos: Syddjurs Egnsteater.

 

I disse måneder har vi fornøjelsen af Syddjurs Egnsteater, som har indtaget Hvide Anneks til deres bearbejdning af det norske eventyr fra Asbjørnsen og Moe:

“Kæmpen som ikke havde hjerte i livet”.

Kunstnerisk Leder Hege Tokle har sammensat et meget dygtigt hold, der står bag produktionen. Folmer Gry Kristensen instruerer de to skuespillere og dukkeførere Margit Watt-Boolsen og Kenneth Andersson. Scenograf og dukkemager er Niels Secher som får assistance fra Heidi Peulicke. Musik skabes af Tine Vitkov og Troels Drasbeck og lys designes af Maria Pi Houmann.

Forestillingen får premiere 22. januar 2017 på Syddjurs Egnsteaters faste scene, Kulturhotellet i Rønde.

Det bliver uden tvivl en flot, spændende og udtryksfuld forestilling, som vil begejstre målgruppen 4-10 årige og deres voksne.

En kæmpe har gemt sit hjerte på et hemmeligt sted og lagt en forbandelse over landet. Dyrene sulter og mennesker forvandles til sten.

Kongesønnen Askefis drager ud for at tage kampen op mod kæmpen og på sin vej knytter han nye venskaber som hjælper ham på den farefulde færd. De når frem til kæmpen og her forelsker Askefis sig i prinsessen som kæmpen holder fanget. Sammen forsøger de at hæve forbandelsen, hvilket kun er muligt, hvis de finder frem til kæmpens hjerte.

 

Tidligere har 3 yderligere Asbjørnsen og Moe eventyr  været under meget kyndig og anmelderrost bearbejding af Syddjurs Egnsteater:  “Askefis”, “Østen for Solen – Vesten for Månen” og “I Det Blå Bjerg”.

Læs mere om Syddjurs Egnsteater og “Kæmpen som ikke havde hjerte i livet”, her

 

Page 1 of 812345...Last »