Nyheder

OPEN CALL: EMERGING COMPANY IN RESIDENCE PÅ TEATERØEN

TEATERØEN

Fotograf: Mik Peter Rasmussen

 

Teaterøen, som pr. 1.januar er blevet lille storbyteater, er en åben platform for scenekunst, hvor det scenekunstneriske format er til undersøgelse og forhandling.

Det er både et simpelt produktionshus med plads til alle mulige produktionsforløb og samtidigt en åben scene, hvor alskens projekter kan møde et publikum.

Vi har udover nogle skønne omgivelser omkring 3000 kvadratmeter fordelt til produktionsfaciliteter, kontorer, værksteder og scener af mange forskellige formater (og med mulighed for udvidelse: Vi er skabt af knopskydning og agter at fortsætte sådan) på spidsen af Refshaleøen i et magisk område, med landlig ro og blot 10 min på cykel fra Kgs. Nytorv. Disse faciliteter sættes i spil på mange forskellige måder – in the making – Teaterøen er et sted for medskabelse.

 

 

Teaterøen sætter en ære i at åbne op for at lade andre indtage vores “scenekunstneriske legeplads” på nye og endnu ukendte måder. Som et led i det, vil vi gerne tilbyde et kompagni – der måske ikke ellers ville have muligheden – et stipendiat.

 

 

Så derfor søger vi et: Emerging Company in Residence.

 

 

Stipendiatet vil begynde den 1. april 2017 eller derefter.

 

 

Vi tilbyder:

 

– fri kontorplads i op til et år

prøvelokaler i sammenlagt 2 måneder

mulighed for adgang til lokaler, hvis ikke i brug

mulighed for at vise forestillinger offentligt efter nærmere aftale

produktionsmæssig, strategisk, kunstnerisk sparring i et levende miljø og mere struktureret, hvis ønsket er der

 

 

Vi tilbyder dette til et kompagni, ensemble, kunstnerkollektiv, teater eller hvad man nu definerer sig som – i forventningen om at I har et klart kunstnerisk koncept og/eller identitet og at I er professionelle

 

 

I tilbyder…:

 

– beskriv gerne, hvad I tænker at kunne bidrage med til Teaterøen . Deltagelse og medskabelse er nøglebegreber for Teaterøen, så beskriv gerne hvordan I kan være med til at løfte TEATERØEN. Hvad kan I hjælpe med?

 

Send en ansøgning til peter@teateroen.dk med emne “Residency” inden 1. marts 2017 med:

 

– beskrivelse af kunstnerisk projekt.
- CV på alle medvirkende max en side pr. person.
- portefolie
- evt. video og billeder.

 

I starten af marts vil vi afholde samtaler på baggrund af ansøgninger og herefter udvælge et kompagni.

 

Stil gerne spørgsmål, skriv en mail til peter@teateroen.dk

 

Open Call: CPH STAGE på Teaterøen, 1. – 5. juni 2017

CPH_STAGE_red_rgb

 

OPEN CALL:

CPH STAGE er et vildtvoksende tilbud til publikum – en invitation til at træde indenfor i teatret netop nu. Siden 2013 har CPH STAGE samlet publikum og branche for at fejre teatret og scenekunsten. På festivalen kan du opleve scenekunst fra hele Danmark og fra udlandet på teatre, alternative venues og i det offentlige rum.

 

 

I forbindelse med CPH STAGE åbner vi dørene på Teaterøen for alle professionelle scenekunstnere, der har lyst til at være en del af denne enestående teaterfestival. Vores bidrag til festivalen vil være et overflødighedshorn af forestillinger fra d. 1. – 5. Juni 2017.

 

 

Vi ser CPH STAGE som en åben fest for scenekunsten, i alle dens former og formater. Udvælgelsen af forestillinger sker ud fra en vurdering af professionalisme, ambitionsniveau og hvad der er praktisk muligt.

 

Vores udgave af en åben scene er en lille landsby, en ø der inkluderer bunkere, afmagnetiseringsstation, vand og vildtvoksende efeu, rum og sale i forskellige størrelser. Hvad enten det er site-specific, black-box, friluft eller labyrintisk kan Teaterøen rumme det.

 

Vilkårene for deltagelse på Teaterøen er, at der ikke er økonomi involveret mellem Teaterøen og scenekunstnerne, således at vi hverken giver honorar eller tager husleje. De deltagende scenekunstnere på Teaterøen forventes at hjælpe hinanden og derudover at kunne afvikle egne aktiviteter uden hjælp fra Teaterøen.

 

Vi opfordrer alle interesserede til at ansøge om deltagelse på Teaterøen på CPH STAGE og på den måde være med til at skabe et scenekunstnerisk landskab af mangfoldighed.

 

OBS: Ansøgningsfrist d. 5. Februar 2017.

 

 

Har du lyst til at deltage på CPH STAGE på Teaterøen,

 

så send en ansøgning til: cath@teateroen.dk

 

Ansøgning skal indeholde korte cv’er, forestillingsbeskrivelse, tech. rider og en motivation for valget af teaterøen som spillested.

 

 

 

 

 

 

Glædelig jul 2016!

Tak for i år, julefred og julefryd

 

Snart sænker julefreden sig også over Teaterøen. Efter de interne visninger fra Limfjordsteatret i Panoramasalen og Sort/Hvid i Teatersalen, så er kun for alvor aktivitet på Magneten. Her viser vores Emerging Company in Residence, Hawaii deres Nøddebo Præstegaard 2.0. Det er forestillinger, der bliver lavet på 2 dage (så aktiviteten her er til gengæld ret hektisk).

 

Spilledatoer: 22. og 29. december 2016 kl. 20.00.

 

Billetter koster 60 DKK og kan købes her:

 

Teater STTV og Syddjurs Egnsteater fylder godt op med deres turnescenografier i henholdsvis Sorte og Hvide Annekssal og står julen over, for de knokler videre med forestillingerne i det nye år.

 

Det bliver rart for os at give en lille smule slip i juleferien, lægger benene op og gå i et kort vinterhi – med varme drikke og søde sager. Det har været et heftigt år – også for den lille ø.

 

Fotograf: Mik Peter Rasmussen

 

Som man kan se på julekalenderen på DR for tiden, så havde nogle af bygningerne forklædt sig som “Det Gyldne Teater” i et par perioder i løbet af året.

 

Og det er jo det, Teaterøen kan: Forklæde sig, indtage nye former og stemninger, stille sig til rådighed for ideer og projekter. Både i form af offentlige forestillinger og andre arrangementer, men i høj grad også for kompagnier, kunstnere og for andre at arbejde med deres egne værker.

 

Når vi kigger tilbage på 2016 har der dælme også været megen anden aktivitet på Teaterøen. Bare for at give en fornemmelse af den varietet her har været, så lad os nævne nogle af dem: Granhøj Dans, CPH Stage, By Proxy og Cantabile 2. Det Kongelige Teater og Det Lille Verdensteater og Transformation Festival. Det Poetiske Teater, Rapid Eye og Dansk Røde Kors. Filmskolen, Scenekunstskolen, KU, CBS. Og Teater Tapas, Loppemarked og Protreptik og Fragelité. DJØF, DAC, TIO og Cirkeline med Søholm Park Teater. Og fester og middage og møder og konferencer. Guidopera, Figura Ensemble og Holland House, Katapult, Astra, Passepartout og Vild Kammerat og hospitalsklovne. Og koncerter, visioner, innovationer. Og Alternativet, Rakkerpak, Warner Bros og Chora Connections. Egyptere, tyske instruktører, nordmænd og indonesere. Og Ina-Miriam og Ingeborg og Staffan og Naja.  Sara, Hanne, Bo, Raphael. Svenske filminstruktører og australske installationskunstnere. Og bryllupper, barnedåbe, fødselsdage. Og Don Gnu, Boing, Teater Guld, Teater Hund, Teater Mærkværk osv osv osv…

 

Fotograf: Mik Peter Rasmussen

 

Vi glæder os utroligt meget over denne skønne diversitet – og ser frem til at være vært for alt muligt nyt i det nye år.

 

Årsskiftet 2016/2017 markerer noget helt særligt i vores forholdsvis korte historie, idet vi pr. 1. januar 2017 er at regne som Lille Storbyteater. Hvad det så betyder for os og projekterne herude, vil vi vende tilbage til i det nye år.

 

Værtskabet forsætter! Her er plads til meget mere!

 

Indtil da: God jul og Godt nytår fra alle os på Teaterøen!

Teater Sort/Hvid giver det usynlige krop

SortHvid Husted

Teater Sort/Hvid og Yel Kayés arbejder i disse dage med forestillingen “RACE TO ZERO”, med åben visning i  Teatersalen onsdag d. 21. december kl. 13.00, inden de drager videre og premierer med forestillingen i Pakhus 11 i januar 2017.

“RACE TO ZERO” er kampen om at være først. Et finansielt kapløb om at nå aktiehandlen før de andre. Om at nå nul sekunder med algoritmerne som våben. Her har mennesket tabt for længe siden. Det tager ham et sekund bare at løfte armen, to sekunder at klø sig i håret. Han har ikke en chance over for algoritmerne, der på ét eneste sekund kan købe og sælge 3.000 aktier, og som arbejder så hurtigt, at de ikke længere opererer i millisekunder, men i mikrosekunder. Mennesket er håbløst bagud.

Yel Kayés og Sort/Hvids forestilling “RACE TO ZERO” er en undersøgelse, af hvad der sker med mennesket, når algoritmerne arbejder. En forestilling om, hvordan mennesket forstår sig selv over for algoritmernes logikker. Hvad gør de ved kroppen, hvad gør de ved tålmodigheden. Hvad gør det i det hele taget ved mennesket, når algoritmerne konstant vurderer, aflæser, forudsiger.  Tørke i Rusland, Aleppos fald, en forkert iPhone-kode. Der er algoritmer i alt. De måler alt, mærker alt, ser alt. Også dig.

“RACE TO ZERO” er anden del i Yel Kayés trilogi om verdensøkonomien.

Første del var ‘Point Omega’ om finanskrisen.

 

 

Sted:   PAKHUS 11, DAMPFÆRGEVEJ 2, 2100 KØBENHAVN


Spilleperiode: 21. jan. – 11. feb. 2017 .

TIRSDAG-FREDAG   kl.   20.00 LØRDAG   kl.   17.00.

 
Sprog: DK 

 
Varighed:  60 MIN. 

 

 

Billetter

Page 1 of 812345...Last »